Een Joomla template bepaalt de layout van uw website. Een template bestaat uit een aantal bestanden die kleur en vorm geven aan alle pagina’s van uw site. Ook staat hierin beschreven welke inhoud op welke plek getoond moet worden.

Joomla template laten aanpassen

Ook wanneer het om het template gaat ligt de keuze voor ‘open souce’ het meest voor de hand. Een bestaand template kan immers uitstekend worden aangepast aan de huisstijl van uw organisatie. Het aantal Joomla templates is groot en dagelijks komen er nieuwe templates bij. Ook worden die bestaande templates geupdate dankzij de imput die gebruikers (mensen zoals ik) geven aan de ontwikkelaar om het template verder te verbeteren. Bij het aanpassen van een template is kennis van css, php en javascript vereist, vooral wanneer de wijzigingen verder gaan dan alleen het aanpassen van de kleuren en het logo. YOUmla heeft ruime ervaring in de meest uiteenlopende template wijzigingen. Een Joomla! template zit als het ware verpakt zit in een totaalpakket waar ook Joomla! CMS deel van uitmaakt maar ook een aantal Joomla extensies. Dus ook mijn ervaring in het configureren en eventueel tweaken (aanpassen) van Joomla extensies komt van pas bij het op maat maken van zo’n template pack. Voorbeelden templates ziet u hier:
Voorbeeld templates

Joomla! template selectie en ontwerp

Aan de hand van uw huisstijl selecteer ik 3 templates die voldoen aan eisen en wensen die we er samen aan gesteld hebben. Om tot deze top 3 selectie te komen geef ik een groter aantal templates per wens/eis een aantal punten, het aantal punten is hoog wanneer het template er aan voldoet. De templates die de meeste punten verdiend hebben komen in de top 3.
Vervolgens laat ik zien hoe uw website er in grote lijnen uit zal komen te zien, ik maak dus 3 ontwerpen. Het ontwerp van uw keuze ga ik uitwerken, gedurende de ontwikkeling van de website kunt u meekijken met de vorderingen. Dat doe ik niet alleen om u op de hoogte te houden van de vorderingen maar ook om bepaalde keuzes die ik maak eenvoudiger te kunnen toelichten en aan u ter goedkeuring kan voorleggen.

Paul heeft inlevingsvermogen in de branche waarin ik actief ben. YOUmla leverde een professionele website.Mark van Leeuwen - Bucon- Wand- en dakbeplatingen

Joomla template ontwerpen

Behalve de ontwerpen die gebasseerd zijn op een bestaande template ontwerp ik zelf geen Joomla! templates. Wel is het mogelijk om een ontwerp dat u aanlevert om te zetten naar een Joomla template/website.

Paul is een professional, goed bereikbaar, denkt mee, oplossingsgericht en creatief! Het is fijn om samen na te denken over het professionaliseren van de site, dit leidt vaak tot een mooi resultaat!Daan van Leeuwen - Het Lashuis & Poort Rooswijk

Joomla template bouwen

Op basis van een ontwerp dat u aanlevert bouwt YOUmla een template dat voldoet aan de laatste ontwikkelingen.

YOUmla legt een groot enthousiasme aan de dag, staat in spoedgevallen altijd klaar met een doeltreffende oplossing en verder verloopt de communicatie uitstekendReclamebureau, waarvoor ik 5 \'white label\' sites bouwde

Waarom redesign van uw site?

Uw organisatie kan verschillende redenen hebben om regelmatig het template te ontwikkelen, die kunnen o.a zijn:

  • Communiceren dat de organisatie volop in beweging is om telkens aan de actuele vraag van de klant te kunnen voldoen;
  • Onvolkomenheden in het huidige template oplossen;
  • Kunnen voldoen aan nieuwe marketing eisen, zoals bijvoorbeeld het afstemmen op de voorkeuren van een nieuwe doelgroep