Onderhoud gaat over het up-to-date houden van de software en de algemene veiligheid van de website. Joomla beheer gaat over de inhoud van de website, zoals online zetten van de teksten, afbeeldingen, het implementeren van modules, componenten en andere extensies.

Joomla beheer

Is er (tijdelijk) binnen uw organisatie niemand beschikbaar om de taken van webmaster op zich te nemen? Ook in dat geval kunt u rekenen op YOUmla.

Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  • Nieuwsitems plaatsen;
  • Foto's toevoegen;
  • Teksten opmaken;
  • E-mail marketing;
  • Banner ontwerpen en plaatsen.

Joomla extensies

Op joomla.org staat een overzicht van componenten, modules en plugins (extensies) waarmee uw Joomla! website uit te breiden is, het zijn er ondertussen al meer dan 7.000 en dagelijks komen en nog nieuwe bij. Zo kan het gaan om een het meertalig maken van uw website of het toevoegen van een afbeeldingenslider tot en met een complete webshop.

Advies en implementatie van Joomla! componenten, modules en plugins

YOUmla kan aan de hand van uw eisen en wensen adviseren over welke extensies u het beste kunt inzetten. Dat wordt o.a bepaald op basis van de ondersteuning, veiligheid en eigen ervaring. Ook is het mogelijk de componenten, modules en/of plugins daadwerkelijk voor u te installeren en aan te passen zodat zo doen wat ze moeten doen en aansluit bij de lay-out van de rest van uw website.

Ik vond het een zeer prettige samenwerking en heb je e-mail adres opgeslagen voor mogelijke vervolg vragen!Stefan Kasbergen - ASK Mobiele Archiefvernietiging

YOUmla is voor ons een gewaardeerde samenwerkingspartner, de kennis van Joomla! CMS is groot en Paul is een goede sparringspartner.” Een internet solutions bureau waarvoor websites 'white label' zijn opgeleverd

Joomla onderhoud

Joomla! CMS brengt net als alles wat op het internet wordt aangesloten beveiligingsproblemen met zich mee. Het is daarom belangrijk uw software up-to-date te houden.

Een veilige site

Een Joomla website bestaat uit de basissoftware, geïnstalleerde extensies zoals componenten, modules, plugins en templates, daarin kunnen fouten in de code zitten. Een hacker kan die fouten gebruiken om bijvoorbeeld de homepage te vervangen door een pagina van de hacker zelf. Uw organisatie kan schade ondervinden van een dergelijke aanval. Het is daarom belangrijk maatregelen te nemen.

U schakelt YOUmla in voor het in kaart brengen en uitvoeren van alle nodige maatregelen zoals als het controleren van de webserver, het updaten van de Joomla! basissoftware en van geïnstalleerde extensies. YOUmla is Joomla specialist en houdt al rekening met de veiligheid bij het bouwen van het nieuwe website maar helpt u ook bij upgraden van een bestaande Joomla website.

Migratie naar Joomla 2.5 of 3.x

Met de komst van Joomla! CMS 2.5 is per februari 2012 een einde gekomen aan de ontwikkeling van eerdere versies. Aangezien ondertussen de Joomla! CMS community meer en meer gericht is op Joomla 2.5 en 3.x kan het zinvol zijn om uw huidige site te laten migreren naar versie 2.5 of 3.x om zodoende gebruik te kunnen maken van het nieuwste en beste dat de Joomla! CMS community te bieden heeft.

Voordat een migratie wordt uitgevoerd, wordt er een inventarisatie gemaakt van welke componenten, modules en mambots een update voor versie 2.5 of 3.x hebben gekregen. Is een module, component of mambot niet voldoende doorontwikkeld dan wordt aangegeven dat hiervoor een alternatief gezocht moet worden. Core extensies die gebruikt worden in de huidige site (zoals bv de login module en de mostread module) en in 2.5/3.x ook behoren tot de core worden in de inventarisatie buiten beschouwing gelaten. Er wordt uitsluitend gezocht naar nieuwe extensies op joomla.org, omdat de extensies die daar op staan aan een aantal kwaliteitseisen moeten voldoen. Dus, 2.5/3.x extensies die we wel nodig zijn maar daar niet op staan kunnen eventueel van elders worden gedownload, mits ze betrouwbaar zijn.

Migreren of niet? Migratie van alle modules, componenten en mambots is in veel gevallen niet persé nodig. Om te bepalen of het zinvol is te migreren naar Joomla! CMS 2.5/3.x hangt af van de extensies die u gebruikt en uw specifieke wensen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Geen beheer- of onderhoudscontract

Bij YOUmla hoeft u geen onderhoudscontract af te sluiten, de tijd die besteed is aan de support kan in mindering gebracht worden op de onderhoudskaart. U moet denken aan maximaal 4 uur per jaar, bij ca. 5 geïnstalleerde extensies, mocht het meer worden dan wordt dit van tevoren aangegeven.